Recensie: Ik pleit voor jou! van Marijke Vos

HarperCollins Holland stuurden me Ik pleit voor jou! van Marijke Vos op om te lezen. Het leek me het perfecte boek voor deze vreemde tijden: een lekker luchtig feel-good én romantisch boek. Meestal lees ik dit soort boeken niet, maar ik ben de laatste tijd wat meer uitstapjes aan het maken. Zo las ik laatst Most likely (young adult), daarover later meer! Hoe beviel dit boek? Lees het hieronder!

Achterflap van Ik pleit voor jou!

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Mijn eerste indruk

Het boek opent met een laveloze dronken Janna die niet eens meer op haar benen kan staan en alleen op een bankje zit. Een beetje grappig, maar ook een beetje de vraag of dat wel goed afloopt. Gelukkig brengt haar onbekende knight in shining armor haar netjes naar zijn huis waar hij een taxi belt. De volgende dag weet ze het allemaal niet meer zo goed en heeft ze een dikke kater maar toch laat ze zich overhalen om dezelfde avond weer uit te gaan en weer te drinken. Tot haar grote paniek ontdekt ze dat ze belangrijke documenten heeft verloren van een grote rechtszaak, dat wordt speurwerk…

Door de toegankelijke schrijfstijl zit je gauw in het verhaal, tot nu toe lijkt het inderdaad een lekkere ‘weglezer’.

Het verhaal

Janna is advocate en heeft een grote rechtszaak toegewezen gekregen van de CEO. Dit is waar ze al die tijd keihard voor heeft gewerkt! Haar cliënte blijkt een bekende Nederlander te zijn en ook een vreselijke draak die niet helemaal de waarheid spreekt.  Tot overmaat van ramp blijkt de advocaat van de tegenpartij ook nog eens degene te zijn die ervoor zorgde dat ze thuiskwam toen ze zo dronken was. Én herinnert ze zich weer dat ze over zijn schoenen heen had overgegeven.
De chemie tussen de advocaat van de tegenpartij (Leo) en haar zijn immens groot. Hij blijkt ook meer dan eens haar redder in nood. Maar kunnen ze professioneel blijven? Gaat Janna uiteindelijk voor haar date Thijs? En gaat het Janna lukken de zaak te winnen en de begeerde promotie te krijgen?

Wat ik ervan vond

Het is inderdaad een luchtig, romantisch boek zonder poespas of levensvragen of diepte. Als je je dus wilt onderdompelen in een ongecompliceerde wereld, dan is dit een heerlijk boek daarvoor! De schrijfstijl van Marijke Vos is goed, het leest gemakkelijk en snel weg. Ik denk dat het voor de doelgroep dan ook heel prettig leesbaar is.
Ik heb niet echt gelachen bij dit boek, dat vond ik de kracht bij andere chicklit boeken. Maar toegegeven, het was een verhaal waarbij ik bleef doorlezen omdat ik toch wel wilde weten hoe het nou allemaal zou aflopen. Het einde is niet zo onverwacht, maar soms is dat ook fijn.

Conclusie van Ik pleit voor jou!

Het is een ongecompliceerd, luchtig, feel-good verhaal. Als de zon nog mag gaan schijnen deze zomer, lijkt het me niet verkeerd om zo’n boek als dit lekker in de zon te lezen met een goede kop koffie (of cocktail). Lekker zwijmelen over Leo of juichen voor Janna of lachen/huilen om Chelsea.
Ik zou het boek 3 koppen koffie geven, maar binnen het genre 4 koppen koffie, wat uiteindelijk neer komt op 3,5 koppen koffie. Afgerond het volgende oordeel!

Oordeel

Beoordeling vier koppen koffie Dan Brown Oorsprong
Written by Roos Bergers