Boeken over koffie

Koffie is voor veel mensen meer dan alleen een oppepper in de ochtend. Het is een ritueel, een cultuur en zelfs een kunstvorm. Er zijn zoveel verschillende soorten koffie, waar de een zijn voorkeur uit gaat naar een Flat White, heeft de ander liever een Cappuccino. Voor koffieliefhebbers zijn er talloze boeken over koffie geschreven die ingaan op de geschiedenis, wetenschap en cultuur van deze geliefde drank. Of je nu een barista bent die zijn kennis wil uitbreiden of een koffieliefhebber die zijn waardering wil verdiepen, hier zijn enkele van de beste koffieboeken die je kunt bekijken.

Deze boeken zijn een prima startpunt voor koffieliefhebbers die meer willen weten over hun favoriete drankje. Van de wetenschap en kunst van het koffiebranden tot de geschiedenis en cultuur van koffie, deze boeken bieden een schat aan informatie en inspiratie voor koffieliefhebbers van alle niveaus. Of je nu een barista bent die zijn vaardigheden wil verbeteren of een koffieliefhebber die zijn waardering wil verdiepen, deze boeken zullen je zeker bevallen.

 

Goede boeken over koffie

Dit zijn onze favoriete boeken. Ze varieren van de beste koffierecepten to verhalen waar koffie een belangrijke rol speelt. Pak jouw kop koffie, en geniet van dit blog vol koffieinspiratie. Daar gaan we!

 

“De wereldatlas van koffie: van bonen tot brouwen” door James Hoffmann

Dit boek is een uitgebreide gids over koffie en behandelt alles van de geschiedenis van de koffieteelt en -handel tot de wetenschap van het brouwen en de kunst van het proeven. Hoffmann, een wereldkampioen barista, duikt in de fijne kneepjes van koffiesmaak en -aroma, en geeft gedetailleerde informatie over koffievariëteiten, verwerkingsmethoden en brouwtechnieken.

Koop dit koffieboek

 

“The coffee-book” van Anette Moldvaer

Dit boek biedt een visuele rondleiding door de koffieregio’s van de wereld en de mensen die koffie verbouwen en brouwen. Met verbluffende fotografie en diepgaande informatie over koffieproducerende landen is dit boek een geweldige bron voor koffieliefhebbers die meer willen weten over de oorsprong van hun favoriete brouwsels.

Koop dit koffieboek

“The Professional Barista’s Handbook” door Scott Rao

Dit boek is een must-read voor koffiebranders en barista’s. Rao, een expert in koffiebranden, geeft gedetailleerde informatie over de wetenschap en kunst van het branden, inclusief informatie over koffiesoorten, brandapparatuur en smaakontwikkeling.

Koop dit koffieboek

 

“The Blue Bottle Craft of Coffee” van James Freeman

Dit boek is een kijkje achter de schermen bij het populaire bedrijf Blue Bottle Coffee en zijn benadering van het maken van koffie. Freeman, de oprichter van Blue Bottle, deelt zijn kennis van koffie en de bedrijfsfilosofie op het gebied van inkoop, branden en brouwen.

Koop dit koffieboek

 

“De kleine coffeeshop van Kabul” door Deborah Rodriguez

Dit boek is een roman die zich afspeelt in Afghanistan en het verhaal vertelt van een groep vrouwen die een coffeeshop openen in Kabul. Het boek is een hartverwarmend verhaal over vriendschap en empowerment, en het geeft ook een kijkje in de cultuur en geschiedenis van Afghanistan.

Koop dit boek over koffie en vriendschap

“The Curious Barista’s Guide to Coffee” door Tristan Stephenson

In dit Engelstalige boek leer je alles over koffie: van de geschiedenis tot aan de wetenschap achter het zwarte goud. Het boek begint met een uitleg over hoe koffie is ontdekt, waarna het verder gaat met de verschillende variëteiten koffie’s die er sindsdien zijn gekomen. Je leert zelfs iets over de alchemie van koffie. Nadat je alles over koffie weet, leer je ook nog verschillende methodes hoe je zelf verschillende koffiedranken kunt maken.

Leer in dit boek alles over koffie

 

Over het algemeen zijn koffieboeken een unieke en plezierige manier om literatuur te ervaren en zijn ze een perfecte metgezel voor koffieliefhebbers overal. Of je nu op zoek bent naar een snelle lezing tijdens je woon-werkverkeer of een diepere duik in de wereld van de koffiecultuur, er is een koffieboek voor jou.Wil je meer weten over koffie? Op Book Barista kun je nog veel meer blogs vinden over koffie.

french_press_koffie_recept

French press koffie, wat is het en zo maak je hem

Een French press, ook wel bekend als een cafetière, is een klassieke en eenvoudige methode om koffie te zetten. Het ...
Verder Lezen
americano_koffie_recept_thuis

De Americano koffie, zo maak je hem

De Americano is een koffie waar al tientallen jaren van wordt genoten, maar die voor veel koffiedrinkers een beetje een ...
Verder Lezen
boeken_over_koffie

Boeken over koffie

Koffie is voor veel mensen meer dan alleen een oppepper in de ochtend. Het is een ritueel, een cultuur en ...
Verder Lezen
magic_coffee_recept_wat_is_het_koffie

Magic coffee – Wat is het en hoe maak je hem?

Magic Coffee - de nieuwste koffie trend. Heb jij er al van gehoord of hem zelf al geproeft? Nee, het ...
Verder Lezen

Flat white vs cappuccino

De flat white en de cappuccino - twee populaire koffietjes Een flat white en een cappuccino zijn beide populaire dranken ...
Verder Lezen
cappuccino_maken_recept_thuis_bookbarista

De cappuccino, met dit recept maak je hem thuis

De cappuccino is een populaire koffiedrank. Deze koffie bestaat uit espresso, gekookte melk en melkschuim. Het wordt vaak geserveerd in ...
Verder Lezen
Written by Book Barista
Hallo! Rachel hier. Geboren in 1988 in mijn favoriete stad, Amsterdam. In 2016 heb ik mijn studie Communicatie afgerond. Momenteel ben ik Global Content lead binnen de Automotive branche. Als kind las ik al veel, samen met mijn moeder ging ik iedere week naar de bibliotheek. Lezen vind ik nu nog steeds geweldig, het liefst lees ik iedere dag. Natuurlijk doe ik dit wel onder het genot van een goede flat white, want koffie en boeken zijn voor mij de ideale combinatie. De wereld van boeken kan ik maar niet loslaten. Daarom heb ik besloten om deze interesse om te zetten naar een blog om anderen te enthousiasmeren (meer) te gaan lezen en hen te informeren over de mooiste, leukste en meest ontroerende boeken. Binnen de redactie houd ik mij dagelijks bezig met het schrijven van recensies en blogs en ben ik ook veel te vinden op Instagram.