De 5 leukste locaties voor een goede kop koffie in Amsterdam en omgeving

Het zal jullie niet ontgaan zijn, als Book Barista ben ik een groot koffiefan. Een werkdag kan niet starten zonder een goede kop koffie en als dit wel het geval is, berg je! Op dagen dat ik vrij ben voeg ik mijn hobby’s boeken lezen en koffie drinken graag samen op de leukste locaties in en om Amsterdam. Op een mooie ochtend rond 11 uur is er tenslotte niets fijner dan een kop koffie, een goed boek en een fijne locatie. Lees in deze recensie wat ik de 5 leukste locaties voor een goede kop koffie in Amsterdam en omgeving vind.

Louffee, met stip op 1!


(Louffee Instagram, 2017)

 “Louffee is a state of mind. It’s a love concept, a message of sharing. Sharing the things we would like for ourselves or even better.”

Toen ik mij inschreef voor een woning in Diemen Zuid wist ik niet dat de beste plek voor koffie letterlijk tegenover mijn huis zou komen. Het had zo moeten zijn! Louffee is een fijne plek voor een goede bak koffie.

De eigenaar heeft veel verstand van koffiebonen en koffie en staat altijd open voor een gezellig praatje of extra uitleg omtrent koffie. Een mooi extraatje is het prachtige interieur, werkelijk  een lust voor het oog! De koffie is zeer smaakvol, ik ben er zelfs zo weg van dat ik de bonen ook maandelijks aanschaf voor mijn kopjes koffie thuis!

Je kunt Louffee vinden aan de Dalsteindreef 2037, 1112 XC in Diemen, naast station Diemen Zuid.

 

Blue Amsterdam, goede koffie op grote hoogte


(@mariko_ho Instagram, 2017)

“Blue Amsterdam is een café en restaurant met een fantastisch uitzicht over de stad.”

Op een doordeweekse ochtend ga ik vaak naar Blue. Het is er dan aangenaam druk en met een fijn ochtend zonnetje kan ik daar echt genieten van mijn kop koffie! Blue zit boven in de kalvertoren en
vanuit de dertig meter hoge glazen Kalvertoren kun je heel veel van Amsterdam zien: het Rijksmuseum, de Munttoren, de Zuiderkerk, de Westerkerk, Carré, het Centraal Station, het Paleis op de Dam en nog veel meer.

Naast het geweldige uitzicht is de bediening hier altijd vriendelijk en de koffie heerlijk. Blue is geen officiële koffiebar, maar hun kopje koffie doet absoluut niet onder van dat van de gemiddelde bar die alleen om koffie draait. Naast de koffie hebben ze trouwens ook heerlijke gebakjes. Ga er heen, zie en proef! Want Blue mag je niet missen!

Je kunt Blue Amsterdam vinden in winkelcentrum Kalvertoren, Singel 457, 1012 WP in Amsterdam.

 

Café Fonteyn, voor een huiselijk kopje koffie

(café Foteyn, 2017)

Café Fonteyn is een huiselijk, warm en gezellig café met vriendelijk personeel. Het grote verwarmde terras aan de Nieuwmarkt ligt van ’s ochtends tien tot ’s avonds laat in de zon. Je kunt hier dus in het voorjaar al snel buiten zitten. Ik moet jullie wel eerlijk bekennen dat ik liever binnen zit want het is zo lekker “ouderwets” ingericht. Laat het chique en hippe hier maar achterwege, dit is gewoon een café zoals een café moet zijn, inclusief bloemetjesbehang!

De koffie bij Fonteyn is goed van smaak en er zit altijd een heerlijk klein mini cakeje bij. Wat ik ook een pluspunt vind, is dat je er altijd een glaasje water bij krijgt. Super service!

Je kunt café Fonteyn vinden aan de Nieuwmarkt 15, 1011 JR in Amsterdam.

Toastable Amsterdam, een kop koffie in een levendige en sfeervolle omgeving.


(Toastable Instagram, 2017)

De naam zegt het al, Toastable is eigenlijk de plaats voor tosti’s. Ik moet dan ook bekennen dat deze overheerlijk zijn. Maar Toastable doet zichzelf te kort door alleen over hun tosti’s te communiceren, want ze hebben ook heerlijke koffie en Chai Latte’s.

Toastable heeft twee locaties, maar mijn favoriete locatie is Koningsplein. Het is niet groot, maar enorm gezellig en levendig met een vrolijke inrichting en altijd geïnteresseerd personeel. Ik zat er laatst een boek te lezen en toen vroeg de serveerster wat het precies voor boek was en hebben we er heerlijk even over gekletst.

De kopjes koffie zijn er verrukkelijk, maar de Chai Latté mag je niet overslaan. Oké vooruit, neem er ook zo een heerlijke tosti bij, dan ga je helemaal gelukkig de deur uit!

Je kunt deze locatie van Toastable vinden aan de Singel 441, 1012 PD in Amsterdam.

 

Coffee Bru, eigen gebrande bonen met biologische broodjes


(Coffee Bru Instagram, 2017)

Amsterdam Oost is toch wel een heel mooi stukje Amsterdam al zeg ik het zelf. Het zit er barstensvol leuke lunchtentjes en koffiebarretjes. Coffee Bru staat in deze wijk wel echt op 1e plaats.

Ze schenken er koffie gemaakt met de bonen van Boca’s. Een volle en pittige smaak en toch zacht! Het melkschuim is er altijd precies zoals het hoort. Daarnaast serveren ze ook heerlijk brood en hebben ze een vrolijk interieur met nog vrolijker en gedreven personeel die je graag alles over de bonen willen vertellen.

Je kunt Coffee Bru vinden aan Beukenplein 14, 1091KH in Amsterdam.

Wat is jouw favoriete plek in Amsterdam voor een goede kop koffie?

Written by Book Barista
Hallo! Rachel hier. Geboren in 1988 in mijn favoriete stad, Amsterdam. In 2016 heb ik mijn studie Communicatie afgerond. Momenteel ben ik Global Content lead binnen de Automotive branche. Als kind las ik al veel, samen met mijn moeder ging ik iedere week naar de bibliotheek. Lezen vind ik nu nog steeds geweldig, het liefst lees ik iedere dag. Natuurlijk doe ik dit wel onder het genot van een goede flat white, want koffie en boeken zijn voor mij de ideale combinatie. De wereld van boeken kan ik maar niet loslaten. Daarom heb ik besloten om deze interesse om te zetten naar een blog om anderen te enthousiasmeren (meer) te gaan lezen en hen te informeren over de mooiste, leukste en meest ontroerende boeken. Binnen de redactie houd ik mij dagelijks bezig met het schrijven van recensies en blogs en ben ik ook veel te vinden op Instagram.