Mijn TBR-lijst voor augustus, ik ben er klaar voor!

Mijn TBR-lijst voor augustus

Yes, het is eindelijk zo ver… vakantie! Van 11 augustus tot 4 september hoef ik helemaal niets te doen. Behalve dan boeken lezen en het mooie Cyprus verkennen. De afgelopen maanden was ik druk met afstuderen en werken waardoor het lezen even op de derde plaats kwam. Echt een verschrikking, een hobby opzij zetten vind natuurlijk niemand leuk! Ik heb voor deze maand vier boeken op mijn TBR-lijst staan. Lees in deze blog welke dat zijn!

  1. List en Leugens van Leigh Bardugo

Six of crows by Book Barista

“Het nieuwe boek van Leigh Bardugo speelt zich weer af in de Grisha-wereld, ditmaal in Ketterdam. In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in z’n eentje… Kaz verzamelt een team om zich heen dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zooitje lijkt: een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion en een Hartenwringer. Hun reis leidt dwars door vijandig Fjerda en de zes worden niet alleen belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. En tussendoor moeten ze proberen om elkaar niet te vermoorden.”

List en Leugens, het nieuwste boek van Leigh Bardugo. Eerder hebben jullie al kunnen lezen hoe groot fan ik ben van zijn boeken. Het zal mij benieuwen of ik dit boek weer net zo goed vind. Ik heb al een aantal recensies gelezen en het schijnt dat dit verhaal wat meer volwassen is. Zo heb ik bijvoorbeeld gelezen dat Bardugo in dit boek niet terug deinst voor hier en daar wat bloed en andere enge dingen. Ook schijnt het dat dit boek iets ingewikkelder is. Ik ga de uitdaging graag aan! Want ik bedoel een boek van Bardugo, dat moet wel goed zijn! Toch?!

  1. Harry Potter and the Cursed Child

harry potter and the cursed child by Book Barista

“Harry Potter en het Vervloekte Kind Deel Een en Twee is het eerste Harry Potter-verhaal dat officieel wordt gebracht als toneelstuk. Dit boek is een speciale ‘repetitie versie’ van het script, dat de acteurs gebruiken om verschillende scenes uit te proberen. De wereldpremière van het stuk vond plaats in West End in Londen op 30 juli 2016. Harry Potter en het Vervloekte Kind Deel Een en Twee, deze speciale eerste editie, bevat een vroege versie van de toneeltekst zoals die tijdens de repetities gebruikt is. Let op: dit boek is niet in verhaalvorm geschreven, maar als script van een toneelstuk.”

 

 

Wie heeft het boek al uit? Ik heb het boek gisteren “pas” kunnen kopen waardoor ik wat achterstand heb. Ook wil ik eerst List en Leugens van Leigh Bardugo uitlezen want daar ben ik net aan begonnen en ik lees nooit twee boeken tegelijk. Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek. Hoe vinden jullie hem (tot nu toe)? Roos gaat trouwens een recensie over dit boek schrijven zonder spoilers dus hou de website in de gaten!

  1. De Doodsvogel van Samuel Bjørk

De doodsvogel van Samuel Bjork by Book Barista“In De doodsvogel van de Scandinavische schrijver Samuel Bjørk (van de bestseller Ik reis alleen) keert het politieduo Holger Munch en Mia Krüger terug in een psychologisch indringende thriller. Een tienermeisje lijkt ritueel vermoord te zijn en het onderzoeksteam van Munch wordt op de zaak gezet. De bijdrage van superrechercheur Krüger is cruciaal, maar ze worstelt met zelfmoordneigingen en verslaving. Dan duikt er een verontrustend filmpje op dat nieuwe details prijsgeeft. Ondertussen zit Munchs dochter midden in een emotionele crisis en komt ze in contact met een zeer zieke geest….

 

Niet eerder heeft een auteur mij zo bang gekregen. Tijdens het lezen van Samuel Bjørk zijn eerste boek “Ik reis alleen” heb ik, zoals jullie hebben kunnen lezen, een aantal nachten met mijn nachtlampje aan geslapen en heb ik regelmatig gekeken of de deur wel echt dicht zat. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar dit eerste boek en ben blij dat hij op mijn TBR-lijst staat. Is dit nu echt een boek om mee te nemen op vakantie? Ja, natuurlijk! Op het strand is alles minder eng toch? En anders heb ik full time mijn vriend bij me die alle enge moordenaars bij me vandaan kan houden! Ik ben super nieuwsgierig naar dit boek en hoop stiekem dat dit boek net zo goed is als het vorige boek!

  1. De Franse tuinman van Santa Montefiore

De Franse Tuinman van SantaMontefiore by Book Barista

“Miranda Claybourne heeft grootse plannen met de enorme tuin van het landhuis waar ze met haar man en twee kinderen is gaan wonen. Ze begint vol enthousiasme, maar moet al snel toegeven dat ze geen groene vingers heeft. Dan ontmoet ze een Fransman die aanbiedt om de tuin in zijn oude glorie te herstellen. In ruil zou hij in de leegstaande cottage op het uitgestrekte terrein willen wonen. Als ze die weer bewoonbaar gaat maken, vindt Miranda het dagboek van Ava Lightly, de vorige bewoonster. Elke avond leest ze een stukje in het dagboek, dat ze voor iedereen verborgen houdt. Miranda’s man blijft steeds langer in Londen, haar kinderen zijn naar school en de tuin slokt al haar aandacht op. Ze raakt steeds meer gefascineerd door de raadselachtige Jean-Paul – wat is zijn geheim?”

Een keer een ander genre op mijn TBR-lijst! In de boekhandel pak ik regelmatig een boek van Montefiore uit de het schap. De covers zijn altijd zo zoet en vrolijk. Toch neem ik ze nooit mee naar huis. Ik ben namelijk bang dat de verhalen net zo zoet en lief zijn als de kaft en ik ben nu eenmaal gek op spannende boeken of andere heftige verhalen. Mijn vriendinnetje Jennifer had dit boek voor een euro bij haar in de winkel liggen en nam hem voor mij mee. Voor deze prijs sta ik natuurlijk wel open voor een zoete roman. Ik laat jullie weten hoe ik het verhaal vind. Misschien komt het “meisje meisje” in mij naar boven!

Wat staat er op jullie TBR-lijst voor augustus. En gaan jullie nog op vakantie?

Written by Book Barista
Hallo! Rachel hier. Geboren in 1988 in mijn favoriete stad, Amsterdam. In 2016 heb ik mijn studie Communicatie afgerond. Momenteel ben ik Global Content lead binnen de Automotive branche. Als kind las ik al veel, samen met mijn moeder ging ik iedere week naar de bibliotheek. Lezen vind ik nu nog steeds geweldig, het liefst lees ik iedere dag. Natuurlijk doe ik dit wel onder het genot van een goede flat white, want koffie en boeken zijn voor mij de ideale combinatie. De wereld van boeken kan ik maar niet loslaten. Daarom heb ik besloten om deze interesse om te zetten naar een blog om anderen te enthousiasmeren (meer) te gaan lezen en hen te informeren over de mooiste, leukste en meest ontroerende boeken. Binnen de redactie houd ik mij dagelijks bezig met het schrijven van recensies en blogs en ben ik ook veel te vinden op Instagram.