Een Valentijnsdate met een boek!

Het is vandaag Valentijnsdag, waar sommige mensen bossen vol rode rozen en chocolade ontvangen, hebben anderen minder “mazzel”, ze vieren het niet of cupido is nog niet voor hen aan de slag gegaan. Ik ben al jaren gezegend met de leukste en liefste vriend ter wereld. Alleen Valentijn vieren doen we blijkbaar niet aan want vanmorgen kwam er een Facebookherinnering tevoorschijn van twee jaar geleden. Hier waren een boek, een pot thee en mooie kaarsen op te zien. Toen bedacht ik me dat ik vandaag eigenlijk ook wel zin had in een date met een boek. Snel ging ik op jacht naar de meest geschikte exemplaren voor een Valentijnsdate met een boek. In deze blog het resultaat.

P.s. Mijn vriend krijgt morgen weer de volle aandacht, dat beloof ik!

Winter in New York van Chantal van Gastel

Winter in New York is één van mijn favoriete boeken tijdens de winter. Aangezien het nog een beetje koud is kan hij nog makkelijk tijdens de Valentijnsdag!

De flaptekst

In ‘Winter in New York’ verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In ‘Een kerstbelofte’ staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in ‘Stop!’ brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst.

P.S. I Love You van Cecelia Ahern

An old time favorite, P.S. I Love you / P.S. ik hou van je, dit boek beschrijft dat echte liefde nooit verdwijnt. Een boek om te lezen met een lach en een traan. Ik vond overigens de film wel beter, dus die kun je vanavond ook kijken. 😉

De flaptekst

PS: ik hou van je is het succesvolle debuut van de jonge Ierse schrijfster Cecilia Ahern (1981). Holly en Gerry zijn een jong getrouwd stel. Ze maken vaak grapjes over het feit dat Holly niet zonder Gerry zou kunnen leven. Het idee van ‘De Lijst’ was dan ook als grap bedoeld: als Gerry iets zou overkomen, zou hij een lijst voor Holly achterlaten met dingen die ze moet doen. Wanneer het noodlot toeslaat en Gerry overlijdt, besluit Holly een mysterieus pakje op te halen bij haar ouders. Gerry blijkt zonder dat ze het wist De Lijst te hebben opgesteld. Het geeft Holly de kracht om verder te gaan en erachter te komen dat liefde nooit verdwijnt maar altijd in je hart blijft bestaan.

Enkeltje Ierland van Charlotte de Monchy

Recensie Enkeltje Ierland

Charlotte de Monchy is mijn favoriete Nederlandse auteur als het gaat om chicklit’s. Enkeltje Ierland is een heerlijk zoet boek om helemaal bij weg te zwijmelen vanavond! Wat wil je nog meer tijdens een valentijnsdate?

De flaptekst

Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met doorgewinterde boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden. William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij kan aantonen dat hij zijn wilde jaren in Londen definitief achter zich heeft gelaten. Daartoe zal hij zich moeten verloven met een ‘geschikte’ vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…

Dagboek van een Geisha van Arthur Golden

Nog zo’n gouden oude. Ik heb Een dagboek van een Geisha in mijn tienerjaren gelezen en vorig jaar herlezen. De tweede keer drong het verhaal nog meer tot mij door en vond ik het verhaal nog indrukwekkender.

De flaptekst

Met de wijsheid van een vrouw die het einde van haar leven nadert, vertelt Sayuri haar levensverhaal. Dat verhaal begint in 1929, in een vissersdorpje, op het moment dat Sayuri’s leven een dramatische wending neemt. Haar moeder is ziek, haar vader oud en versleten. Door een bizar ongeluk komt ze onder de aandacht van meneer Tanaka, de rijkste man van het dorp, die haar vader weet over te halen zijn acht jaar oude dochter aan een geishahuis in Kyoto te verkopen. In het decadente hart van Kyoto maakt Sayuri zich de vaardigheden van een geisha eigen. Achter een façade van luxe wordt zij met harde hand opgeleid in de kunst van het vermaken en verlokken van machtige mannen. Maar wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en de geishahuizen hun deuren sluiten, moet Sayuri haar leven opnieuw inrichten en haar vaderland verlaten.

Zes maanden zonder van Charlotte de Monchy

Ook het boek Zes maanden zonder van Charlotte de Monchy mag op deze lijst niet ontbreken. Net als Enkeltje Ierland is dit echt een boek om helemaal in weg te zwijmelen tot de vlinders door je buik fladderen.

De flaptekst

Als je op je achtentwintigste nog bij je zus in huis woont, uit verveling met je baas slaapt en een baan hebt waarbij je het grootste gedeelte van de tijd op de wc afleveringen van The Killing op je telefoon zit te kijken, weet je dat het tijd is voor een rigoureuze verandering, vindt Robin. Aangezien drank en mannen in haar leven meestal voor problemen zorgen, gaat ze met haar zus een weddenschap aan om een half jaar geen alcohol te drinken en met niemand naar bed te gaan. Via een advertentie op internet komt Robin in contact met ene Connor McFarland, die op zoek is naar een kindermeisje in een gehucht in Ierland. Dat lijkt Robin de perfectie locatie om haar weddenschap te winnen. Ze stapt zonder aarzelen op het vliegtuig, maar Connor blijkt een totaal ander type dan ze dacht; ze hebben binnen tien minuten ruzie en de baan is ook niet wat hij haar had voorgespiegeld. Toch blijft ze, bij gebrek aan beter plan. Die impulsieve beslissing brengt haar een onverwachte vriendschap, hilarische verwikkelingen en… de kans om eindelijk de liefde van haar leven te vinden.

Met welk boek zou jij graag een Valentijnsdate willen?

Written by Book Barista
Hallo! Rachel hier. Geboren in 1988 in mijn favoriete stad, Amsterdam. In 2016 heb ik mijn studie Communicatie afgerond. Momenteel ben ik Global Content lead binnen de Automotive branche. Als kind las ik al veel, samen met mijn moeder ging ik iedere week naar de bibliotheek. Lezen vind ik nu nog steeds geweldig, het liefst lees ik iedere dag. Natuurlijk doe ik dit wel onder het genot van een goede flat white, want koffie en boeken zijn voor mij de ideale combinatie. De wereld van boeken kan ik maar niet loslaten. Daarom heb ik besloten om deze interesse om te zetten naar een blog om anderen te enthousiasmeren (meer) te gaan lezen en hen te informeren over de mooiste, leukste en meest ontroerende boeken. Binnen de redactie houd ik mij dagelijks bezig met het schrijven van recensies en blogs en ben ik ook veel te vinden op Instagram.