Recensie: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt
Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt
Rust vinden in een drukke wereld

De titel van dit boek fascineerde mij zodanig dat ik het wel moest kopen. Ik vermoed dat de meeste mensen zich wel herkennen in drukte of het ervaren van drukte. Je aandacht wordt telkens heen en weer getrokken, of dat nou door het internet, je omgeving of iets heel anders komt. Echt aandacht voor iets hebben lijkt steeds schaarser te worden, terwijl het je ervaring van het moment wel intensiveert.

Flaptekst

“De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Haemin Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf.

De prachtige, kleurrijke illustraties fungeren als kalmerende visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden.”

Opbouw

De schrijver geeft aan dat het boek niet bedoeld is om in een ruk uit te lezen. Het is meer bedoeld om soms een aantal pagina’s te lezen en het op je in te laten werken. Ik heb het wel in twee leessessies uitgelezen, maar ik kan me goed voorstellen dat ik dit boek er soms bij pak als ik wat inspiratie nodig heb met betrekking tot een topic.

Het boek is dan ook geschreven met pagina’s tekst, maar voornamelijk zijn het quotes met betrekking op het topic van het hoofdstuk. Ik vind quotes zelfs fantastisch, vooral als ze mooi geconstrueerd zijn. Daarnaast staan er ook heel mooie afbeeldingen in het boek waar je bij weg kunt dromen. Verwacht dus geen verhalende wijsheden zoals bijvoorbeeld in Paulo Coelho’s boeken, maar eerder korte stukjes vol met wijsheid.

Kern

Het boek geeft je verschillende inzichten om anders tegen dingen aan te kijken. Als je jouw energie niet meer verspilt aan boosheid of aan het vasthouden aan iets, komt er ruimte om de tijd te nemen om dingen echt te zien. Uiteindelijk zijn we ook maar een x aantal jaar op de aarde, het lijkt mij dat je deze zo prettig mogelijk wilt spenderen. Als je moeite hebt met loslaten of negatief bent ingesteld, dan verwacht ik dat dit boek je zeker helpen met je gedachtepatroon aan te passen en zachter te worden. Overigens is het boek ook zeker de moeite waard als je daar minder last van hebt. 😉

Beoordeling van Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Dit boek is een goede toevoeging aan de collectie en ik weet zeker dat het veel mensen kan helpen!
Ik raad het boek dan ook zeker aan.

Written by Roos Bergers