Koffierecepten

Koffie is een geliefde drank waar miljoenen mensen over de hele wereld van genieten. Of je nu de voorkeur geeft aan warm of ijskoud, puur of gearomatiseerd, er zijn talloze manieren om van deze heerlijke drank te genieten. Hier gaan we in op enkele populaire koffierecepten die je thuis kunt maken.

Dit zijn onze favoriete koffierecepten

 

Geen berichten gevonden.

Andere koffierecepten

Er zijn natuurlijk nog veel meer koffierecepten waar we jullie blij mee willen maken.

Classic Americano recept

Deze eenvoudige maar bevredigende drank wordt gemaakt door gelijke delen espresso en heet water te combineren. Het is perfect voor degenen die de voorkeur geven aan een mildere koffiesmaak. Om het te maken, zet je gewoon een shot espresso en voeg je naar smaak heet water toe.

Bekijk het koffierecept

French Press Coffee recept

French Press Coffee is een populaire methode om koffie te zetten die maximale smaakextractie mogelijk maakt. Om het te maken, maalt u uw koffiebonen grof en voegt u ze toe aan de Franse pers. Giet vervolgens heet water over de bonen en laat ze vier minuten trekken. Druk tot slot de zuiger naar beneden en giet de koffie in je kopje.

Bekijk het koffierecept

Cold Brew Coffee recept

Cold brew koffie is een verfrissende manier om op een warme zomerdag van koffie te genieten. Om het te maken, combineer grof gemalen koffiebonen en koud water in een pot. Laat het 12-24 uur trekken in de koelkast en zeef de koffie vervolgens door een fijnmazige zeef. Cold brew-koffie wordt meestal geserveerd met ijs en u kunt naar smaak melk of suiker toevoegen.

Bekijk het koffierecept

Iced Mocha recept

Een ijskoude mokka is een heerlijke mix van koffie, chocolade en melk, perfect voor liefhebbers van een zoete en romige koffiedrank. Om het te maken, zet een kopje koffie en laat het afkoelen. Meng vervolgens chocoladesiroop en melk naar smaak. Giet het mengsel over een glas ijs en geniet ervan!

Bekijk het koffierecept

Irish Coffee

Irish coffee is een klassiek drankje dat koffie, whisky en room combineert. Om het te maken, zet je een kop koffie en voeg je een scheutje whisky en een eetlepel suiker toe. Maak het af met een laagje slagroom en smullen maar!

Bekijk het koffierecept

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele heerlijke koffierecepten die je thuis kunt maken. Met een beetje creativiteit kun je experimenteren met verschillende smaken, ingrediënten en zetmethodes om je perfecte kopje koffie te vinden. Heb je meer inspiratie nodig? Bekijk dan andere koffieblogs.

Koffie Amersfoort Locaties By Book Barista

3x de leukste koffietentjes in Amersfoort

Afgelopen zomer ben ik vanuit het mooie Amsterdam verhuisd naar het pittoreske Amersfoort. Dat was even een switch. Een voordeel, ...
Verder Lezen

De 5 leukste locaties voor een goede kop koffie in Amsterdam en omgeving

Het zal jullie niet ontgaan zijn, als Book Barista ben ik een groot koffiefan. Een werkdag kan niet starten zonder ...
Verder Lezen

De 5 beste gadgets voor de koffieliefhebber

Wij zouden geen echte Book Barista’s zijn als wij niet openlijk toegeven dat we gewoon  een gezonde verslaving voor koffie ...
Verder Lezen

De flat white, wat is het & hoe maak je hem klaar?

Een flat white is een populaire koffie die oorspronkelijk uit Australië komt. Het is een mix van espresso en melkschuim, ...
Verder Lezen

11 tekenen dat je een koffieliefhebber bent

"What on earth could be more luxurious than a sofa, a book, and a cup of coffee?" - Anthony Trollope Als ...
Verder Lezen