Mijn TBR-lijst voor april! Ik ben heel nieuwsgierig.

Mijn TBR-lijst voor april

Naast werken en studeren heb ik deze maand grote plannen als het op lezen aankomt. In maart heb ik alleen ‘Schitterende Ruïnes’ van  Jess Walter en ‘Schim en Schaduw’ van Leigh Bardugo gelezen, dit kan natuurlijk beter. Een nieuwe TBR-lijst voor april moet mij hierbij gaan helpen. Op deze lijst staan boeken die je van plan bent te gaan lezen. Vorige maand ben ik jarig geweest en van mijn lieve vriendin Sylvia heb ik twee pareltjes van boeken gekregen, waarvan één al geruime tijd op mijn verlanglijst stond. Deze heb ik natuurlijk gelijk op mijn TBR-lijst gezet.

1. Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr

Foto Als je het licht niet kunt zien Anthony Doerr

“De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkt als curator. Als Marie-Laure twaalf is bezetten de nazi’s Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen. In een Duits mijnstadje groeit Werner Pfennig op in een weeshuis samen met zijn jongere zusje Jutta. Werner belandt bij de Hitlerjugend en wordt vervolgens naar het front gestuurd. Via Rusland komt hij tenslotte in Saint-Malo terecht, waar zijn verhaal en dat van Marie-Laure samenkomen.”

Als je het licht niet kunt zien, eerder konden jullie al Roos haar recensie van de Engelse versie lezen op Book Barista. Ook mij spreekt het boek erg aan en ik ben erg blij dat ik dit boek cadeau heb gekregen. Wat is jarig zijn toch fijn! (ik negeer even dat ik richting de 30 ga) Ik ben benieuwd naar het boek en kan niet wachten om te beginnen! Wisten jullie trouwens al dat de filmrechten van het boek zijn verkocht aan 20th Century Fox?

2. Broer van Esther Gerritsen

Foto Broer Esther Gerritsen

 “Olivia, financieel directeur van een familiebedrijf,  krijgt een telefoontje van haar broer Marcus. Zijn been dreigt te worden afgezet. Marcus en Olivia zien elkaar zelden, maar de amputatie raakt Olivia onverwachts, alsof het haar eigen been is dat ze verliest. Ze laat alles uit haar handen vallen in een hopeloze poging haar broer te redden. Maar het is de vraag of hij degene is die redding nodig heeft…”

 

 

Ook heb ik van Sylvia het boek ‘Broer’ gekregen, het Boekenweekgeschenk van 2016 en geschreven door Esther Gerritsen. Als boekengek moet ik deze natuurlijk lezen! Ik ben benieuwd naar dit korte verhaal. Meestal vind ik dat korte verhalen te snel gaan, personages niet goed uitgediept zijn. Wie weet is dat nu een keer niet het geval.

3. Dreiging en Duisternis van Leigh Bardugo 

Foto Dreiging en Duisternis van Leigh Bardugo

“Dreiging & Duisternis is het tweede deel in de Grisha-trilogie van bestsellerauteur Leigh Bardugo. Opgejaagd door het Eerste en Tweede Leger en achtervolgd door nare herinneringen, probeert Alina samen met Mal een nieuw leven op te bouwen in een onbekend land. Ze moet haar identiteit als Lichtheerseres verborgen houden om niet gevonden te worden door haar tegenstander, de Duisterling. Alina kan haar verleden en toekomst helaas niet lang blijven ontvluchten.”

 

Yeah! Gelukkig bestaat dit geweldige verhaal uit drie delen. Vorige maand las ik het eerste deel, ‘Schim en schaduw’. Zoals jullie in mijn recensie gelezen hebben was ik razend enthousiast. Ik ben dan ook ontzettend nieuwsgierig naar het vervolg en zal jullie natuurlijk in een nieuwe recensie laten weten of ik net zo enthousiast ben als bij het eerste deel!

4. Liefdesbrieven aan de sterren van Ava Dellaira 

Foto Liefdesbrieven aan de sterren Ava Dellaria

“Het begint allemaal met een opdracht voor Engels: schrijf een brief aan een overleden persoon… Laurel kiest voor Kurt Cobain, omdat haar zus May gek was op zijn muziek. Net als May stierf hij jong. Na die eerste brief schrijft Laurel er nog veel meer aan dode sterren. Ze vertelt over haar leven op school, haar eerste verliefdheid en het verdriet om de dood van haar zus. Maar hoe kun je rouwen om iemand die je nog niet hebt vergeven voor wat zij heeft gedaan?”          

Mocht ik nog tijd over hebben dan wordt dit mijn 4e boek voor april. Dit boek staat al geruime tijd op mijn verlanglijst en sinds vorige maand ook daadwerkelijk in mijn boekenkast. Ik heb er zowel positieve en negatieve recensies over gelezen en ben dan ook benieuwd naar hoe ik dit verhaal ga ervaren.

Wat staat er op jullie TBR-lijst voor april? Ik ben benieuwd! Laten jullie het mij weten?

 

Written by Book Barista
Hallo! Rachel hier. Geboren in 1988 in mijn favoriete stad, Amsterdam. In 2016 heb ik mijn studie Communicatie afgerond. Momenteel ben ik Global Content lead binnen de Automotive branche. Als kind las ik al veel, samen met mijn moeder ging ik iedere week naar de bibliotheek. Lezen vind ik nu nog steeds geweldig, het liefst lees ik iedere dag. Natuurlijk doe ik dit wel onder het genot van een goede flat white, want koffie en boeken zijn voor mij de ideale combinatie. De wereld van boeken kan ik maar niet loslaten. Daarom heb ik besloten om deze interesse om te zetten naar een blog om anderen te enthousiasmeren (meer) te gaan lezen en hen te informeren over de mooiste, leukste en meest ontroerende boeken. Binnen de redactie houd ik mij dagelijks bezig met het schrijven van recensies en blogs en ben ik ook veel te vinden op Instagram.