Evenement: Opening OBA Bijlmerplein

Afgelopen zaterdag 27 mei was de feestelijke opening van de OBA aan het Bijlmerplein. Ik kom geregeld langs de locatie en was enorm nieuwsgierig naar hoe het er van binnen uit zou zien. Het gebouw is van buiten namelijk al zo gaaf! De OBA gaf aan dat bij de nieuwe locatie aan Bijlmerplein 393 nog meer plek zou komen om te lezen, te werken en te studeren. Kortom mijn interesse was gewekt!

Een prachtige ruimte

Bij aankomst werd ik al aangenaam verrast! De ingang was super leuk versierd met ballonnen en er stonden een groep jonge dansers op zomerse beats te dansen. Na deze even bekeken te hebben kon ik mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en stapte ik naar binnen! Wat me direct opviel was de enorm ruime en lichte ruimte, een grote tafel en een koffiehoek. Een prachtige manier om binnen te komen! Hierna kon mijn zoektocht naar boeken beginnen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mij de eerste minuut even moest oriënteren, wat stond precies waar? Nu kon dit ook komen omdat ik zo overweldigd werd door de mooie ruimte! Al snel kwam ik bij de boeken van Isabel Allende aan, die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Ook kon ik nog een Dostojewski en Belinda Jones aan mijn collectie van de dag toevoegen. Recensies volgens uiteraard spoedig!

Foto’s

Hierna vond ik het tijd worden om wat sfeerfoto’s te maken. Vinden jullie het niet prachtig? Wat me opviel was het feit dat, naast de open en lichte ruimte, mensen ook echt bezig waren met elkaar en met boeken. Sommige zaten aan de lange tafel van hun kop koffie te genieten en de dag door te spreken, kinderen werden voorgelezen of deden mee aan activiteiten en weer anderen struinde de kasten af naar hun favoriete schrijvers. Een levende bedoening en toch zo rustgevend. Geweldig!

Meer dan lezen alleen

Terwijl ik foto’s aan het nemen was vroeg een medewerkster waar mijn nieuwsgierigheid en enthousiasme vandaan kwam. Een beetje dom van mij, want ik had helemaal niet gemeld dat ik langs kwam voor een artikel op mijn blog. Het werd een gezellig gesprek waarbij ze vertelde dat er naast boeken en lezen ook veel meer ruimte is voor activiteiten, ontspanning en werken in de OBA. Een mooie combinatie al zeg ik het zelf. De OBA gaat mee met zijn tijd, een goede ontwikkeling!

Interieur

Last but not least. Wat een super gaaf interieur! Er staan prachtige banken mooie lampen en vloerkleden. Mijn interieurstyling hart ging er sneller van kloppen. Het doet zelfs een beetje industrieel aan, enorm cool!

Ook op bezoek?

Heb je ook zin om te lezen en te werken of een interessante workshop te volgen op een geweldige locatie? Dan is OBA Bijlmerplein echt een bezoek waard!

OBA Bijlmerplein is te vinden op Bijlmerplein 393. 1102DK AMSTERDAM; Telefoon: +31 (0)206979916; E-mail: bijlmerplein@oba.nl.

Written by Book Barista
Hallo! Rachel hier. Geboren in 1988 in mijn favoriete stad, Amsterdam. In 2016 heb ik mijn studie Communicatie afgerond. Momenteel ben ik Global Content lead binnen de Automotive branche. Als kind las ik al veel, samen met mijn moeder ging ik iedere week naar de bibliotheek. Lezen vind ik nu nog steeds geweldig, het liefst lees ik iedere dag. Natuurlijk doe ik dit wel onder het genot van een goede flat white, want koffie en boeken zijn voor mij de ideale combinatie. De wereld van boeken kan ik maar niet loslaten. Daarom heb ik besloten om deze interesse om te zetten naar een blog om anderen te enthousiasmeren (meer) te gaan lezen en hen te informeren over de mooiste, leukste en meest ontroerende boeken. Binnen de redactie houd ik mij dagelijks bezig met het schrijven van recensies en blogs en ben ik ook veel te vinden op Instagram.