Blog Detail

Tips Boekenweek 2017

30 mrt 17
Book Barista
, , , ,
No Comments

Het is weer zo ver, mijn favoriete week van het jaar (op mijn vakanties na ;)) is aangebroken; De Boekenweek! Tijdens de Boekenweek staat literaire (non-) fictie centraal. Dit jaar draait alles om het thema ‘Verboden vruchten’. Tijdens de Boekenweek kun je ontzettend veel beleven, schrijvers komen langs in boekenwinkels, bibliotheken hebben extra activiteiten en musea sluiten met hun exposities aan op het thema. Hieronder een aantal tips voor de Boekenweek 2017 in Amsterdam.

 

I Speak door Gershwin Bonevacia

Donderdag 30  maart 20:00
Locatie: Centrale OBA, OBA Theater

Op zoek naar vernieuwing, ontspanning en een avond met toegevoegde waarde als garantie? Dichter Gershwin Bonevacia presenteert de poëzieavond I Speak. I Speak is het podium waar woordkunstenaars samenkomen en hun talent in uiteenlopende gesproken vormen delen. Verschillende schrijvers, dichters en spoken word artiesten passeren de revue. Wees onderdeel van deze inspirerende avond en ontdek de nieuwe literaire talenten van Nederland.

 

Literaire wandeling door Amsterdam

Maandag 27 maart tot en met vrijdag 2 april om 16.30
Locatie: Start bij boekhandel Scheltema

Amsterdam is een stad vol pikante en verleidelijke verhalen en is dan ook vaak het literaire decor van fictionele en non-fictionele uitspattingen. ‘Booklovers’ Tours organiseert tijdens de Boekenweek van maandag tot en met vrijdag om 16:30 uur een wandeling langs spraakmakende locaties in Amsterdam.

 

Boekenweekgeschenk geschreven door Herman Koch

Locatie: In alle boekhandels in Nederland
Let op: Zolang de voorraad strekt.

In alle boekwinkels krijg je tijdens de Boekenweek het boekenweekgeschenk cadeau bij besteding van €12,50 aan Nederlandstalige boeken. Dit jaar is dit het boekenweekgeschenk van Herman Koch. ‘Makkelijk leven’ is een echte Herman Koch, het boek laat zien hoe een man die met zijn levensinzichten zo succesvol is opeens alle zeilen bij moet zetten om de problemen in zijn eigen leven het hoofd te bieden.

 

Gratis reizen met NS tijdens de Boekenweek 2016

Zondag 2 april
Locatie: Door heel Nederland

NS is sponsor van de Boekenweek. Op 2 april reis je gratis met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk. Waar ga jij heen?

Geef mij maar een boek!

Vanaf februari 2017
Locatie: Alle boekhandels in Nederland

Geef Mij Maar Een Boek is een initiatief van de landelijke boekhandels. Ieder jaar kiest de boekhandel een nieuw boek, dit jaar is dit ‘Achtste groepers huilen niet’ van Jacques Vriens. ‘Achtste groepers huilen niet’ is één van de spannendste en meest gelezen jeugdboeken. Het boek is bij alle boekhandels voor €2,- te verkrijgen. Benieuwd naar wat wij van het boek vinden? Houd Book Barista in de gaten voor een recensie!

 

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.