Blog Detail

Activiteiten in mei bij de OBA

07 mei 17
Book Barista
2 comments

Eerder heb ik jullie via Facebook al laten weten dat er vanaf mei een samenwerking komt tussen de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA) en Book Barista. Ik zal maandelijks een aantal activiteiten gaan uitlichten en ik zal ook verslag gaan doen van de activiteiten waar ik zelf naartoe ben geweest. Vandaag is dan eindelijk het moment voor de eerste blog. Super leuk! In deze blog ga ik jullie meer vertellen over activiteiten bij de OBA in mei. Ben je (nog) geen lid van de OBA? Wees gerust, deze activiteiten kun je voor een klein bedrag gewoon bijwonen. Zo kun je een dagje shoppen of cultuur snuiven in de hoofdstad van Nederland combineren met een leuke en vaak creatieve activiteit.

Activiteit op dinsdag 9 mei: Boek en film, OBA Buitenveldert

Wil jij ook altijd eerst het boek lezen voor je de film gaat bekijken? Bij mij is dit een regel die ik zoveel mogelijk nastreef. Nu moet ik eerlijk bekennen dat het boek niet in alle gevallen beter is dan de film. Bij OBA bespreken ze op dinsdag 9 mei het boek De Vliegeraar van Khaled Hosseini. Wat vind jij beter, het boek of de film?

Kijk voor meer informatie op: http://bit.ly/2pk2PwC.

Activiteit op dinsdag 16 mei: Workshop poëzie, Centrale OBA

Altijd al dichter willen worden? Dit is je kans! Bij OBA kun je namelijk de kneepjes van het vak leren. De bijeenkomsten zijn bestemd voor wie poëzie wil gaan schrijven of al eerder poëzie geschreven heeft. Laat je inspireren door dichters van formaat. Elke maand komen gedichten uit de Nederlandse – en de wereldliteratuur aan bod. Je schrijft, aan de hand van korte opdrachten, eigen werk dat nog tijdens de bijeenkomsten wordt voorgelezen.

Kijk voor meer informatie op: http://bit.ly/2ph9itW.

Activiteit vanaf zaterdag 6 mei: Workshop schrijven, OBA Waterlandplein en OBA Linnaeus

Zelf ben ik gek op schrijven en ik kan dan ook niet wachten tot ik zelf naar een workshop ga. Ik weet dat er wat lezers van Book Barista ook graag schrijven dus deze activiteit licht ik dan ook graag voor jullie uit! De zusjes Renée en Eva Kelder verzorgen elke derde zaterdagmiddag van de maand een workshop waarbij alle deelnemers na een theoriegedeelte concreet aan een schrijfopdracht werken. Super cool. Ga jij er ook heen?

Kijk voor meer informatie op: http://bit.ly/2qQ20xl.

Koffie!!!

Book Barista zou Book Barista niet zijn als we niet even over koffie ouwehoeren. Daar komt die #tromfgeroffel…
Er is een nieuwe OBA vestiging geopend in Amsterdam-Noord! Dat is natuurlijk al heel cool, maar nog stoerder is het feit dat er een koffiebar is. Ik ben helemaal in mijn nopjes met dit nieuws en ga er zo snel mogelijk langs voor een mooi verslag aan jullie (en om de koffie te proeven natuurlijk). Gaan jullie met mij mee?

Kijk voor meer informatie op: http://bit.ly/2paxTna.

Nieuwsgierigheid ten top

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke activiteiten bij de OBA. De volledige agenda kun je hier vinden: http://bit.ly/2eNwSsS.

Ik ben super nieuwsgierig naar wat jullie van dit nieuwe blogitem vinden!? Laten jullie het mij ook even weten als jullie ergens naartoe zijn geweest?

2 Comments

 1. Renee Kelder mei 12, 2017 at 1:31 pm Reply

  Ha Roos,

  Vorige week was je bij ons Schrijfcafé in de OBA op het Waterlandplein. Toen kreeg je het verschrikkelijke bericht over je opa. Via deze manier willen je heel veel sterkte en liefs wensen,

  Renee en Eva

  • Book Barista juni 10, 2017 at 11:23 pm Reply

   Beste Renee en Eva, mijn excuses voor de late reactie. Ik heb jullie mooie bericht doorgestuurd naar Roos. Heel attent, Bedankt. 🙂 – Rachel –

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.